Crowdkill | Anthony van Gog (PREMIÈRE)

Surrounded by four mega subwoofers, a figure seeks the limits of his body. The intense bass, together with a soundscape of instrumental melodies, ambient sounds and live body sounds, builds a space where nothing is certain anymore.

Stap binnen in de wereld van crowdkill, de nieuwste performance van Anthony van Gog, waarin een intens basgeluid de boventoon voert. Wat gebeurt er als het lichaam van de performer, maar ook dat van jou als toeschouwer, geen herkenningspunten meer heeft en zich nergens meer aan vast kan houden?

PLANmaker Anthony van Gog (Antwerpen, 1996) werkt de komende jaren onder de vleugels van DansBrabant en Veem House of Performance aan zijn onderzoek naar het ‘zelfloze lichaam’ – het idee dat wij mensen geen vaste kern hebben, maar dat identiteit zich vormt door ons te spiegelen aan wat er buiten ons gebeurt. Zelfontplooiing is zo niet meer een zich gestaag opbouwende ontwikkeling, maar een ‘naar alle kanten toe vallen, zonder enig houvast, een constant muterend lichaam’.

When

  • Tuesday the 5th of december 2023 at 20:30

Location